Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


#Kultūranepadodas

PBLA šoruden turpinās sarunas ciklā

Laikraksts Latvietis Nr. 615, 2020. g. 23. sept.
PBLA pārstāvniecība -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Pasaules brīvo latviešu apvienība (PBLA), sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru (LNKC), šoruden turpinās attālinātās sarunas ciklā #Kultūranepadodas diasporas latviešu organizāciju vadītājiem, kultūras darbiniekiem, deju kopu un koru dalībniekiem, kā arī interesentiem Latvijā un visā pasaulē.

PBLA vienojusies ar Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas muzeja pārstāvjiem un vadību veidot triju semināru ciklu par mūsu tautas etnogrāfiskajiem materiāliem Brīvdabas muzeja kolekcijā.

Pirmais seminārs šogad oktobrī būs par etnogrāfiskajām pūra lādēm un iespaidīgo šo lāžu kolekciju nesen restaurētajā Ostas noliktavas ēkā Brīvdabas muzejā, otrais novembrī – par novadu tautas tērpiem, savukārt trešais decembrī – par latviskajiem rakstiem un ornamentiem. Seminārus vadīs Brīvdabas muzeja attiecīgo nozaru eksperti, un ikvienam neklātienē būs iespēja iepazīties plašāk ar Brīvdabas muzeja apjomīgo etnogrāfisko materiālu kolekciju. Detalizēta informācija par precīzu semināru norises laiku un lektoriem drīzumā sekos.

Šoruden arī sadarbībā ar LNKC notiks seminārs par tautas tradīciju konceptu, lomu un nozīmi mūsu dzīvē, ko vadīs filozofe un folkloriste Māra Mellēna, savukārt 27. septembrī plkst. 16 pēc Latvijas laika notiks seminārs par 2x2 kustību un tās aktivitātēm pasaulē un Latvijā.

Semināri noritēs PBLA izkārtojumā ZOOM platformā un jauni interesenti tiem var pieteikties, rakstot e-pastu uz adresi pbla@pbla.lv, temata lodziņā ierakstot Pieteikums dalībai #Kultūranepadodas. Iepriekšējo semināru dalībniekiem pieejas informācija tiks nosūtīta automātiski.

„Laikā, kad ceļošanas iespējas ir ierobežotas un mums ir iespēja apzināt Latvijas unikālo kultūrvēstures mantojumu, mēs vēlamies dot tautiešiem pasaulē iespēju pabūt Latvijā kaut arī attālināti,“ teica Kristīne Saulīte, PBLA priekšsēde. „Liels paldies Latvijas Nacionālajam kultūras centram un Brīvdabas muzejam par vēl vienu iespēju mūsu sabiedrībai izbaudīt Latviju un uzzināt ko jaunu!“

Kā informējām iepriekš, PBLA un LNKC vienojās veidot informatīvu atvērtu semināru un sarunu ciklu 2020. un 2021. gadā par aktuāliem kultūras un diasporas politikas jautājumiem. Ievadseminārā 26. maijā, dalībniekus uzrunāja Kultūras ministrijas Valsts sekretāra vietnieks kultūrpolitikas jautājumos Uldis Zariņš un LNKC direktore Signe Pujāte. Otrais seminārs bija veltīts Nemateriālās kultūras mantojuma saglabāšanai un tradīcijām, trešo par Jāņu svinēšanas tradicijām vadīja folkloriste un mūziķe Ilga Reizniece, bet ceturtajā seminārā Suitu pieredze nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanā 17. jūlijā bija iekļauta arī sklandraušu gatavošanas meistardarbnīca kopā ar suitu saimnieci Skaidrīti Nagliņu. Semināru cikls izsludināts ar vienojošu nosaukumu Kultūra nepadodas – pasākumu plāni, praktiski padomi un diasporas iesaiste 2020 – 2021 (­#kulturanepadodas).

PBLA pārstāvniecība Latvijā



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com