Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Valsts svētki Sidnejā

Varēs gan klātienē, gan neklātienē piedalīties

Laikraksts Latvietis Nr. 624, 2020. g. 18. nov.
Ilona Brūvere -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
SidnejasLatviesuBiedriba

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits. FOTO Aina Gailīte.

Soprāns Maija Kovaļevska un pianists Rolands Pīlmans. FOTO Ojārs Greste.

Kā jau parasti Sidnejā 18. novembrī, plkst. 19.00 būs svinīgs akts, ar ko, daļēji, atzīmēs Latvijas Republikas dibināšanu.

Šoreiz gan latviešiem arī visā pasaulē būs pieejams svētku akts. Dabīgi, varēs klātienē svinēt svētkus, bet tā kā Covid-19 dēļ, nedrīkst būt pilna zāle, tad Sidnejas Latviešu biedrība ir nolēmusi arī piedāvāt tiešraidi, lai visi, kas grib, var noskatīties. Tātad, ja neesiet jau pieteikušies uz biļetēm klātienē, tomēr varēsiet pieslēgties caur Sidnejas Latviešu biedrības mājaslapu,* kur atradīsiet saiti uz svētku aktu.

Un kāpēc gan neskatīties? Šogad būs iespēja dzirdēt ne vienu svētku runu, bet sešas (protams, saīsinātā formātā). Par savu Latviju runās jauni, kas dzimuši šeit, un arī tie, kas trimdas laikā ieradās šeit. Būs tādi, kas nesen atbrauca te dzīvot, tādi, kas ir visiem pazīstami, un tādi, kas mazāk pazīstami. Dabīgi, katram būs savs uzskats, savs stāsts un sava saprašana par to, kāpēc tā ir viņa vai viņas Latvija.

Būs jau iespēja apsveikt tos, kas ir izpelnījuši balvas vai vismaz uzzināt, kas tie tādi ir. Kā vienmēr, būs prezidenta apsveikums. Programmu gan šogad papildinās SLT aktieri ar dzeju „izrādi“: Latvija…mēs…es, kur skanēs dzejoļi no Jaunsudrabiņa līdz Vērdiņam.

Talantīgā Mačēnu ģimene (Viktorija, Anna, Ella) un tik pat talantīgā Aija Dragūna, iepriecinās klausītājus. Un kā ķirsīts šai foršai programmai operas zvaigzne noslēgs svinīgo aktu. Nu, kas var būt labāks par to!

Nu... varbūt iespēja klātienē turpināt svinēt dzimšanas dienu! Sestdien, 21. novembrī, plkst.14.00 būs Sarkanbaltsarkanās pusdienas namā... latviešu ēdiens, šampānietis un kūka – kā jau pienākas svinībās! Ja dzīvojat Sidnejā un gribat pieteikties, lūdzu rakstiet uz admin@slb.org.au.

18. novembris mums dod iespēju priecāties un svinēt, baudīt latviešu kultūru un ēdienu. Visi mīļi gaidīti, vai nu klātienē, vai caur internetu! Gaidīsim!

Ilona Brūvere,
SLB Valdes vārdā
Laikrakstam „Latvietis“

* Red.: http://slb.org.au



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com